De VID hondenschool geeft vanwege verhuizing naar Best tot het voorjaar 2018 geen groepscursussen. Er zijn wel mogelijkheden tot privélessen en als u een PUPPY 
in huis heeft kunt u gebruik maken van de PUPPY OPSTART aan huis >>meer informatie over de puppy opstart

 

 • Lessen worden niet alleen gegeven door gediplomeerd Kynologisch Instructeur, maar ook een erkend gedragstherapeut. Dit biedt voordelen bij uw opvoedingsvragen en vragen over (beginnend)probleemgedrag. 

 

• Hondenschool met kwaliteitslabel; VID mag hét kwaliteitslabel voor hondentrainers voeren: APDT Be Ne (Association of Pet Dog Trainers, Nederland en België lidnr. NL00211). Daarnaast is Irma Klaassen als gedragstherapeut aangesloten NVGH alpha (lidnr. 1344) De Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor honden en bij de SPPD Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen.

 

Écht kleine groepjes, uniek bij VID; er wordt lesgegeven in kleine groepjes van 4 honden (pups maximaal 5). Zowel uw hond als u en uw gezin krijgen hierdoor voldoende aandacht waardoor er meer ruimte is voor o.a. vragen over opvoeding en gedrag.

 

• Geen vast persoon die de training moet uitvoeren.  Wil je graag samen met het gezin de lessen volgen, dan kan dat. Maximaal 2 personen in een huishouden mogen afwisselend trainen met de hond tijdens de lessen.

 

De leslocatie is tijdelijk tot medio 2018 niet in gebruik. 

 

• De Familieleden zijn altijd welkom om naar de les te komen kijken. Voor hen staat koffie/thee klaar en voor de allerkleinsten een lekker glaasje ranja.

 

• Kinderen zijn altijd welkom om naar de les te komen kijken en mogen regelmatig meetrainen / helpen tijdens de lessen.

 

• Als u lessen volgt krijgt u diverse kortingen bij aangesloten partners. Kijk voor de kortingen op de pagina 'partners'.

 

• Inhoudelijk gaat VID net iets verder in de lessen dan de traditionele ‘zit, af en blijf oefeningen’. Zo worden er ook opvoedkundige oefeningen gedaan; niet tegen bezoek op te springen en rustig in de mand leren liggen.

 

• Ook buiten de lessen om kunt u per email terecht met vragen.

 

• Cursisten krijgen exclusief toegang tot het beveiligde gedeelte van deze webiste en hebben daarmee toegang tot handouts van alle oefeningen en artikelen over hondengedrag. 

 

Certificaat aan het einde van de lessen is inbegrepen (geen examen).