vid_hondenschool

Luisteren!
VID is meer dan een traditionele hondenschool. We gaan verder, dan ‘zit, af, blijf en hierkomen’ we
begeleiden ook in de opvoeding van uw hond. Plezier voor u en uw hond staat voorop, we trainen op
positieve wijze met behulp van de clicker. Een huisconsult voorafgaand aan de cursus behoort tot de
mogelijkheden!

SOCIALISATIE LES

LEEFTIJD pup

7-10 weken

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ivm verhuizing vinden er tot het najaar 2019 geen groepslessen plaats. Het is wel mogelijk een puppy-opstart bij u thuis aan te vragen. U krijgt dan persoonlijke begeleiding bij de opvoeding van uw pup. Aan de hand van een socialisatie kalender en opvoedingsadvies op maat kunt u de pup dé beste start geven die het zich maar kan wensen. Kosten zijn € 125,- voor 1,5-2 uur privé puppy opstart aan huis. Al mogelijk vanaf de eerste dagen dat de pup in huis is!
Mogelijk vanaf het eerste moment dat u uw pup in huis heeft; hoe eerder, hoe beter.
• 2 lessen
• 30 min. per les
• De pup mag niet ouder zijn dan 12 weken
• Maximaal 6 hondjes in een groep
• Inclusief VID cursusgids
• Gratis puppy welkomstdoos
• Gratis clicker
• Als u kinderen heeft, neem deze dan bij voorkeur mee
• Volgt u deze lessen voorafgaand aan de Puppy les dan ontvangt u op deze lessen 10% korting
• Met certificaat
• Exclusief toegang tot handouts en artikelen
• Tarief € 75,-
• Lesdagen; informeer naar de actuele dagen en tijden

Voor meer informatie of aanmelding klik hier: info@veryimportantdogs.nl

Het socialiseren van uw pup is hét belangrijkste onderdeel van ‘leren’ in een hondenleven. Goed socialiseren is van belang omdat uw pup dan minder kans heeft op het ontwikkelen van probleemgedrag, deze zal minder snel angst en agressie gaan vertonen, weinig stress hebben en beter om kunnen gaan met bijvoorbeeld andere honden en ‘vreemde’ situaties.

Het ‘moeilijke’ aan socialiseren is dat het persé in de leeftijd van 7 tot en met 12 weken moet plaatsvinden (daarom is het ook zo belangrijk dat u uw pup van de fokker op 7,5 weken leeftijd mee naar huis krijgt, en niet later!). U heeft namelijk maar 1 kans om te socialiseren en dat is tussen de 7-12 weken. Alles wat een pup in deze weken leert, wat hij ziet, waarmee hij kennis maakt en wat hij ervaart zal hem vormen voor de rest van zijn leven. Het werkt ongeveer hetzelfde als een harde schijf van een computer; het wordt geprogrammeerd.

In deze socialisatielessen is het spelen van pups met elkaar een belangrijk onderdeel. Veel eigenaren proberen hun pup te beschermen omdat ze bang zijn dat deze negatieve ervaringen opdoet met andere honden. Dit is heel begrijpelijk en soms kan het ook goed mis gaan, maar het contact met andere hondjes is in deze leeftijd juist wél belangrijk. Tijdens de socialisatielessen leert uw pup spelen met andere honden onder professionele begeleiding. Ook maken ze kennis met allerlei vreemde geluiden en objecten en leert u hoe u uw pup in deze periode goed kunt begeleiden. Alleen socialiseren tussen 7-12 weken is niet voldoende, ze moeten de nieuwe vaardigheden kunnen blijven ‘oefenen’, daarom kunt u aansluitend doorstromen naar de puppy lessen.