Ivm verhuizing zijn er tot het najaar 2018 geen lessen op de hondenschool. De praktijk voor gedragstherapie is wel open en ook de puppy opstart lessen en privé trainingen aan huis gaan gewoon door.
 
WIE IS VID

Honden of mensen trainen? Mijn naam is Irma Klaassen (42). Ik heb lang gewerkt als trainer binnen het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik altijd een overmatige passie voor honden en hun gedrag gehad. Dus ik dacht; als ik mensen kan trainen, kan ik ook honden trainen! Of sterker nog, deze 2 combineren! Naar mijn idee moet een eigenaar leren hoe om te gaan met de hond. Ik kan een hond van alles leren; maar…’de baas’ moet het uiteindelijk doen! Zo zag VID, Very Important Dogs, het levenslicht.

Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan en opleidingen gevolgd bij o.a. DogVision (4 jarig hbo niveau), en O&O (Nederlandse Vereniging voor instructeurs). Hierdoor mag ik mij officieel gecertificeerd Kynologisch Gedragstherapeut en Kynologisch Instructeur noemen. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel, daarom ben ik aangesloten bij de NVGH (lidnr. 1344) De Nederlandse vereniging voor Hondengedragstherapeuten waar ik ook onderdeel uitmaak van het bestuur. Ik werk samen met diverse professionals zoals dierenartsen, collega gedragstherapeuten en het bedrijfsleven. Door mijn accreditatie als gedragstherapeut voor honden bij de SPPD (Platform Professionele Diergedragskundigen) worden gedragstherapiekosten (mits cliënten verzekerd zijn) vergoed door de dierenverzekeraars. Als instructeur mag ik het kwaliteitslabel voor hondentrainers van APDT bene voeren onder lidnr NL00211.

De aanpak is professioneel, persoonlijk en praktisch.